Bewaar Tips

 

Wist je dat als je een beetje voorzichtig bent met je sieraden, deze veel langer mee gaan. Als je collectie bestaat uit echt goud en prachtige diamanten zal je niet zo snel het probleem hebben dat materialen verkleuren. Maar wetenschappelijk gezien is het onmogelijk dat materialen voor altijd mee gaan. Dit zijn nou eenmaal de wetten van de natuur en daar doe je niks tegen, maar je kunt het wel zoveel mogelijk voorkomen zodat je sieraden ZO LANG MOGELIJK mooi blijven.

We hebben allemaal een zuurtegraad. Dit is onze huid die vocht en andere stoffen uitscheidt zodat onze lichaam zelf gezond blijft. Ook werkt het andersom, jou lichaam haalt stoffen uit je sieraden zoals koper omdat ze deze nodig heeft. Hierdoor kunnen dus je materialen verkleuren of je huid verkleuren. Een allergische reactie is weer anders en hier kun je eigenlijk helemaal niks aan doen. Ongeveer 8 op de 10 mensen is allergisch voor Nikkel of een andere metaal wat gebruikt word in Sieraden. Onze materialen zijn eigenlijk allemaal Nikkel-vrij. Dit betekend dat er minder dan een wettelijk bepaald percentage aan Nikkel in een metalen onderdeel of bedel zit. Hou er dus rekening mee, dat ondanks er Nikkel-vrij staat. Er altijd nikkel in kan zitten. Dit om het materiaal net wat extra sterkte te geven of juist de eigenschap dat het minder snel verkleurd, want dat doet Nikkel. Ook worden deze materialen natuurlijk gemaakt in een fabriek waar WEL nikkel wordt gebruikt. Ben jij dus MEGA allergisch voor Nikkel dan is het verstandig om zoveel mogelijk metalen te vermeiden en te gaan voor glas, natuursteen of kunststof met een simpele afwerking zoals rijgen op elastiek.

Je kent het wel, je hebt dat geweldige setje aan en wilt net die bepaalde paar oorbellen uit je verzameling erbij dragen. Je weet wel die ene die zo perfect erbij passen. Alles is perfect. Maar waar heb je die oorbellen toch gelaten. Ze liggen niet op de badkamer (nooit doen), op je slaapkamer tussen je vuile was liggen ze ook al niet, (vergeet niet op te ruimen). Maar op je speciale kastje liggen ze ook niet, waar zijn ze toch gebleven. Berg je sieraden altijd veilig op! Dit voorkomt dat ze verkleuren, maar ook dat je in de knoop gaan zitten en je ze per ongeluk kapot trekt.

Hier de meest belangrijke tips op een rijtje:

  1. Handen wassen, zwemmen, douchen, sporten, sauna, het is allemaal niet goed voor je sieraden. Doe ze dus af. Warmte en vocht zorgen ervoor dat de materialen waarvan je sieraden gemaakt zijn sneller vergaan. Lijm laat los, metaal kan verkleuren of oxideren…dat wil je natuurlijk niet.
  2. Bewaar je sieraden niet in een vochtige omgeving zoals de badkamer.
  3. Gebruik je parfum, bodylotion of handcrème? Wacht dan 10 minuten met het omdoen van je sieraden.
  4. Ga niet slapen met sieraden, sieraden kunnen je doorbloeding afknellen, dus dat is niet zo gezond en bovendien gaan ze langer mee als je ze ’s avonds af doet omdat je s’ avonds behoorlijk kan transpireren.
  5. Bewaar je sieraden op een vaste plek, bijvoorbeeld afsluitbare sieraden box van plastic of met een gestoffeerde binnenkant. Gooi ze niet allemaal in een bak!!!!
  6. Wanneer je je onderdelen voor sieraden opbergt bewaar dan de verschillende materialen afzonderlijk van elkaar en bewaar de metalen onderdelen in een luchtdichte afgesloten verpakking. Gripzakjes zijn super handig voor al je materialen en sieraden in te bewaren. Het ziet er misschien niet Fancy uit, maar het zorgt er wel voor dat alles langer mee gaat.
  7. DQ metaal kun je oppoetsen met een zilverpoetsdoekje, zo haal je vuil en aanslag van je huid van je materialen. Soms heb je ook dat deze materialen iets oxideren. Bruinig worden, met het doekje weeg je waak deze vlekken er zo af. Mits je niet te lang wacht.
  8. Leg je sieraden niet in de zon, ga je lekker zonnen, doe ze dan even af, en leg ze niet langdurig in de vensterbank!
  9. Gebruik een rekje voor kettingen of verzin een andere leuke creatieve oplossingen waarmee je kunt voorkomen dat ze verstrengeld raken. Hang dit rekje dan weer niet pal op de zonnigste plek in je kamer.

 

Hou je sieraden dus netjes en je hebt veel langer plezier van. Als extra tip wil ik graag mee geven. Koop niet het goedkoopste van het goedkoopste. Investeer een beetje in betere materialen, dan heb je al een stapje voor. De keuze is aan jou.

Groetjes, Annemie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.