Zoetwaterparels

Deze parels worden gekweekt in vijvers en meren in het binnenland van China. De oesters worden geïmplanteerd met een zandkorreltje of basis bolletje van parelmoer. Je hebt natuurlijk gekleurde parels en lekker felle kleurtjes. Deze kleuren ontstaan doordat de kwekers aan het einde van het groeiproces een kleurstof toevoegen in het water of in de oester zelf, zodat de oester de laatste lagen van de parel, de Nacre, in de kleur van de kleurstof gaan creëren. Zo kunnen ze de mooiste kleuren kweken.

Bij Sparklin Moon maken we de Oesters open Live op Facebook, je kunt ze daar dan reserveren op kleur, winnen in een spelletje of je kunt ze door ons laten openen. Je hebt ook de mogelijkheid om thuis de oesters te openen. Ook hier hebben we leuke pakketten en aanbiedingen voor.

De parels worden verwerkt in sieraden, dit kun je zelf heel makkelijk met onze kastjes in verschillende kwaliteit soorten. Het is ook mogelijk om er door ons een gaatje in te laten boren waardoor wij de parel kunnen monteren op Ringen, er oorstekers van maken of aan een mooie hanger plaatsen. Dit word door ons met speciale lijm gedaan, ondanks dat dit hele fijne en prijzige lijm is, blijft het gelijmd en moet je er altijd rekening mee houden dat de verbinding los kan gaan.

De parel is een natuurproduct ook al word deze gekweekt door de mens. De parel heeft naast hele mooie eigenschappen ook het nadeel dat gekleurde versies lichter kunnen worden of zelfs helemaal wit. Dit word versneld door o.a. UV-licht, water, parfum en lichaam eigen stoffen. Hier kunnen wij helaas niks aan doen en geven ook geen garantie op kleuring van de parels.

Parels hebben een hele mooie energie. Deze zachte en zuiverende energie brengt rust, vrede en verlichting. De zuiverende werking heeft niet alleen betrekking op het lichaam maar ook op de geest en ziel.

Het stimuleert eigenschappen, als eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht, wijsheid en acceptatie van jezelf en anderen. Het helpt stress en negatieve emoties zoals boosheid en schuldgevoelens loslaten en brengt emotionele balans.

Heb je interesse gekregen in onze Parels en gerelateerde artikelen?

Bekijk onze collectie hier!

 

Zilveren Kastjes

925 Zilver

 

Parels

Los of in de Oester

 

Settingen

Ringen, Oorbellen en Hangertjes